Забравените и пренебрегвани свойства на конопа (канабис, cannabis sativa, hemp) заемат мястото си и на козметичния пазар.

Но първо трябва да направим едно важно уточнение: Конопените семена не са семена марихуана, каквато е честата заблуда. Всички видове коноп за хранителни, текстилни и козметични цели са специално култивирани кръстоски Cannabis. Най-общо се означават с термина индустриален коноп. Растението има общо три големи подвида: Cannabis sativa, Cannabis indica и Cannabis Ruderalis. Предназначените и разрешени за употреба в козметиката са селектирани така, че да не съдържат от психоактивното вещество THC, на което дължи ефекта си марихуаната. Другият момент специално при конопените семена и извличаното от тях конопено масло е, че THC е концентрирано в листата на растението, а не в семената му.

Второ, човешката кожа е най-големият и много важен орган, служещ за бариера между  вътрешния свят на организма и външната среда. Тя има невероятна способност за възстановяване – клетките на епитела се обновяват за около семица. Чрез кожата ние дишаме, тя отразява вътрешното ни здравословно състояние, начините на живот и хранене. Всичко нанесено върху кожата, бързо прониква във вътрешното кръвообращение.

Трето преоткрития канабис (Cannabis Sativa) има доказано положително действие по отношение на кожата, като тайната е в чудесните свойства на конопеното масло (Cannabis Sativa oil, Hemp seed oil) – уникален, биоактивен растителен продукт, буквално натъпкан с множество полезни компоненти. Заради формата на клетките, маслото отлично прониква надълбоко в кожата, като доставя необходимите вещества, подпомагащи регенерацията, забавящи процесите на стареене и стимулиращи образуването на нови клетки.

Маслото от коноп (Cannabis Sativa oil, Hemp seed oil) съдържа повече естествени есенциални мастни киселини от всяко друго масло, извлечено от растения, в идеалното съотношение 3:1  –  Омега-6: Омега-3. Съдържа още витамин Е, който е естествен антиоксидант. В състава му има и рядката гама-линоленова киселина (GLA), която е много близо по състав до мастните клетки в човешкото тяло. Това прави маслото от канабис незаменим за дълбокото хидратиране на кожните клетъчни структури, тъй като организмът ни не произвежда сам тези киселини.

Конопеното масло (Cannabis Sativa oil, Hemp seed oil) съдържа комплекс витамини A, B, C, D и Е, които представляват основната грижа за кожата. През лятото осигуряват защита от слънчевите лъчи, а през зимата намаляват последиците от прехода студено-топло или обратното.

Маслото от коноп (Cannabis Sativa oil, Hemp seed oil) има изключително действие:
• Овлажнява кожата и й дава нов живот; изравнява тена; регенерира клетките
• Предпазва от вредното влияние на околната среда – вятър, слънце, UV лъчи.
• Има противовъзпалително действие. Много подходящо за суха и девитализирана кожа; при проблеми като акне, екзема, псориазис .

За кого е подходяща козметиката с масло от коноп (Cannabis Sativa oil cosmetic, Hemp seed oil cosmetic, Hempcosmetic) ?

Козметиката с масло от коноп (Cannabis Sativa oil cosmetic, Hemp seed oil cosmetic, Hempcosmetic) на  Iroha Nature Her[b] под формата на традиционните кремове & маски, както и на иновативните (Iroha Nature) чорапи, ръкавици и лист маски защитава кожните клетки от неблагоприятните външни условия, като се грижат за съхраняването на водата в клетките, предотвратявайки преждевременната поява на бръчки. Голямо предимство е и деликатния характер на конопеното масло (2%), което ги прави изключително подходящи за чувствителна и алергична кожа,предразположена към акне.Всекидневната употреба на Iroha Nature Her[b] с масло от коноп има преди всичко превантивна функция, но оказва благоприятен ефект при някои често срещани по –сериозни кожни проблеми, като атопична екзема или псориазис, суха или прекомерно суха, лющеща се кожа. Не са тествани върху животни. Iroha Nature Her[b] са THC FREE. Iroha Nature Her[b] са 100% веган.