Канабисът  –  едно от най-древните култивирани растения!

Конопът е едно от най-древните култивирани растения, познато от хилядолетия в древен Китай, както и най-голямата посевна култура на планетата. Причината за използването му в състава на козметичните продукти, са неговите полезни вещества. Още в древността се е използвал срещу кожни проблеми от различно естество.Свойствата на маслото от канабис (Cannabis Sativa oil, Hemp seed oil) са удивителни, служи като предпазител от вредното влияние на околната среда, през лятото защитава кожата от вредните UV лъчи, а през зимата спомага за овлажняването и. Кожата се превръща във видимо по-гладка сияйна с равномерен тен.Терапията с коноп е въведена за първи път в България от бюти консултантите Антоанета Цветанова и Венета Христова. Cannabis therapy е подходяща за  употреба от всеки тип кожа. Има противовъзпалително действие и оказва положителен ефект върху акне, екземи и зачервявания, изключително подходяща е и за чувствителна и алергична кожа. Полезните мастни киселини хидратират и най-сухата кожа като и придават свеж и здрав естествен вид. Грижи се за съхраняването на водата в клетките и забавя процеса на стареене.

Конопът не е само лек наркотик. Конопът е едно от супер-растенията, заедно с бамбука, от които може да се прави всичко – от хартия до дрехи, като задължително минем и през козметиката.

Конопените семена, от които се извличат екстрактите за влагане в козметиката(Cannabis Sativa oil, Hemp seed oil), са специално култивирани за целта. Предназначените за ежедневна употреба са селектирани така, че да не съдържат от психоактивното вещество THC, на което дължи ефекта си марихуаната.

Козметиката с коноп има много положителни действия върху кожата и косата:

✔ Помага против херпес, акне и псориазис

✔ Тонизира

✔ Хидратира много суха и увредена кожа и коса

✔ Предпазва от вредното влияние на околната среда

Маслото от коноп съдържа повече естествени есенциални мастни киселини от всяко друго масло, извлечено от растения, в идеалното съотношение 3:1  –  Омега-6 и Омега-3. Съдържа още витамин Е, който е естествен антиоксидант.

Антисептичното, антибактериалното и тонизиращо свойство на билката е познато на хората от векове. Още от древни времена конопът широко се е използвал срещу херпеси, различни обриви и екземи и кожни проблеми от всякакво естество.

Iroha Nature Her[b] Не са тествани върху животни. Iroha Nature Her[b] са THC FREE. Iroha Nature Her[b] са 100% веган.