Маските за лице на Iroha Nature като основна грижа по време на пандемията

Ежедневната употреба на хигиенни, хирургически или платнени маски, които ни защитават, не може да бъде избегната, но може да се обърне повече внимание на грижата за кожата и  на бюти рутините, които могат да предотвратят проблемите възникващи вследствие на дългата употреба на защитните маски за лице.

Съставът на най-популярните видове защитни маски обикновено включва полипропиленови влакна, а те в доста случаи водят до повишена чувствителност на кожата. Според експерти маската създава среда на повишаване, на температурата в областта на носа и устата. Поради малката вентилация под маската, покритата от нея кожа на лицето започва да се изпотява, а в комбинация с потта се провокира възпаление и разпространение на бактерии, особено тези, които причиняват акне, и ако се добави фактора на триене, негативните ефекти върху определени зони на кожата са видими. Нарушават се функциите на епидермалната бариера и кръвообращението. Резултатът е дълбоки белези, зачервяване и подуване.

Хигиената на лицето по време на пандемия от коронавирус

1.Почиствайте и хидратирайте кожата си сутрин и през нощта всеки ден.

Почистването на кожата всеки ден, сутрин и вечер, с мицеларна вода или специфичен сапун за лице и овлажняване й след това е основно изискване. Освен това се препоръчва да почистите зоната, която е в контакт с маската, веднага след като тя бъде премахната.

Като допълнение към това ежедневно почистване, можете да полагате допълнителни грижи всяка седмица със следните продукти:

Детоксикираща PEEL-OFF черна маска с активен въглен и плодов и екстракти

PEEL-OFF черна маска помага за отстраняването на черни точки, почиства порите и ги затваря. Придава мекота и свеж

вид на кожата на лицето. Спомага за детоксикация и почистване на кожата на лицето, като я свежава и омекотява.

Интензивна детоксикираща биораградима памучна маска с активен въглен и хиауронова киселина детоксикира кожата, подсилва хидратацията, абсорбира примесите и освежава, благодарение на комбинацията от детоксикиращата сила на въглен и овлажняващата сила на хиалуроновата киселина.

Чистата формула на активния въглен, със 97% сертифицирани съставки от естествен произход има способността да извлича вредните вещества, както от организма, така и от кожата. Ето защо маските с активен въглен са подходящи, както за проблемна кожа склонна към акне и разширени пори, така и за нормална и чувствителна кожа, изложена на замърсения.

Гъба Конджак съдържа активен въглен от бамбук, подобрява абсорбиращите способности на кожата и същевременно е идеална за премахване на излишният себум. Също така въгленът от бамбук е естествен антиоксидант и ще спомогне за премахването на бактериите, причиняващи акне и на най-недостъпните места. Нежно ексфолира кожата на лицето и ефективно премахва замърсяванията и мъртвите клетки. Подходяща е за ежеднeвно почистване на всички типове кожа.

Sleeping маска за сън. Може да възстановите кожата си докато спите. Почистете и регенерирайте кожата си правилно през нощта с Sleeping маска, с конопено масло, която подхранва, отпуска и осветява кожата, докато спите. Маската, съдържа масло от семена на Cannabis Sativa, микрокапсулирано VITAMIN C с висока антиоксидантна сила и VITAMIN B5 с висока хидратираща и защитна сила. Успокоява раздразнената кожа и насърчава.

2. Опитайте се да не слагате грим, за да избегнете запушване на порите

По съвет на козметолозите трябва да забравите и за тежкия грим. Гримът, комбиниран с използването на защитната маската, увеличава шансовете за запушване на порите, увеличавайки омазняването на кожата. Трябва също така да внимавате и с пилинга, като той в никакъв случай не бива да е агресивен.

3. Изберете мек, естествен и дишащ материал за защитна маска.

Хората с чувствителна кожа трябва да обърнат специално внимание на избора на маска. Един от най-препоръчителните е памукът, защото причинява по-малко дразнене на кожата. Важното е да се избягват синтетични материали, които имат пигменти или оцветители, защото увеличават шансовете за дразнене на лицето.

4. Правете почивки от маската, когато можете

Поддържането на добра вентилация на зоната, за да може кожата да диша, е важно. Но това можете да правите само на безопасни места и на открито. Най-важното е да се предпазите от Covid-19

>>>  следва продължение Маските за лице на Iroha Nature като основна грижа по време на пандемията – II част