Първото нещо, което забелязваме у един непознат са ръцете му и, колкото и да отричаме зле поддържаните ръце веднага се забелязват. Много хора не полагат никакви грижи за кожата на ръцете, други пък смятат, че щом лакират ноктите си, значи са се погрижили за ръцете…Да, ама НЕ! Боядисването на ноктите и грижата за самия нокът не изключват нуждата от глезене и за кожата на ръцете. „Виж ми новия маникюр“ или „ Това е новият ми пръстен“ казват много, но няма ли да са далеч по-уверени, ако ръцете им са безупречни. Не ни трябват повече причини, за да Ви дадем тези лесни трикове за красиви и копринено гладки ръце.

  1. Редовно хидратирайте ръцете си

Всеки път след като измиете ръцете си, нанасяйте хидратиращ крем за ръце. По този начин ще избегнете тяхното изсушаване, тъй като дори и да не вярвате, водата изсушава. Това е малка и не ангажираща стъпка, която трябва да прибавите към ритуала за миене на ръцете, просто сложете една тубичка крем в дамската си чанта и друга на мивката до сапуна.

Въпреки това всекидневно мазане, отделете си 15 мин. на седмица, за да поглезите ръцете си по-задълбочено. Как ли? Ами с маска за ръце, да, правилно ни чухте, маска, както използвате и за лицето. Тази висока концентрация на активни съставки, не само ще хидратира кожата в дълбочина, но и ще подхрани и омекоти ръцете. Ще се изненадате от резултата и сами ще откриете разликата в ръцете си.

  1. Не режете прекалено дълбоко ноктите си, изпилвайте ги

Ножичките и нокторезачките за нокти правят ноктите по-чупливи, особено ъгълчетата. Когато ноктите са прекалено дълги, вместо да нацепваме краищата по-добре с помощта на пила да ги подкъсим и да им придадем желаната форма.

  1. Не режете кутикулите

Кутикулите защитават нокътя, когато ги изрязвате, отстранявате този предпазен слой и правите ноктите много по-неустойчиви на външни дразнения. Най-добре е да хидратирате и омекотявате кутикулите, за да може лесно да ги избутате с помощта на шпатула за избутване.

  1. Винаги нанасяйте основа преди поставянето на декоративния лак.

Тъй като ноктите са порести, лесно могат да абсорбират декоративния лак, който поставяте, за това е важно да използвате основа или заздравител за нокти преди нанасянето на цветен лак, а след декоративния лак, използвайте топ лак, за да запечатате всички покрития . Маникюрът Ви ще се запази за по-дълго.

  1. Пази ръцете си

Кожата на ръцете също се нуждае от слънчева защита, защото както е известно UV  лъчите са вредни за цялото тяло. Когато говорим за ръце обаче, нека не забравяме, че те биват облъчвани с UV лъчи и по време на печенето на някой лакове. Сега направете простата сметка, колко често си правите печен маникюр и как предпазвате ръцете си след това?